Onderhoud & Reparatie bij autobedrijf Kaatsland in Sneek

Kleine service onderhoudsbeurt

Wat houdt een kleine beurt in?
Een kleine beurt met 30 controlepunten geeft inzichtelijk weer wat de status van uw auto is.
Daarnaast wordt de olie ververst en het oliefilter vervangen. Onze autotechnicus loopt uw auto
tijdens de kleine beurt na en kan eventuele problemen signaleren en indien met u overeengekomen
het meerwerk uitvoeren. Zo voorkomt u dat de nog goed functionerende onderdelen schade oplopen
van de reeds versleten onderdelen in uw auto. De kosten van de kleine beurt bestaan uit:
Ons advies: Elke 10.000 km of 12 maanden
• Vervangen van het oliefilter
• Vervangen van de olie (prijs kan afwijken voor speciale olie soorten)

Controle van 30 punten waaronder:
• Controle van vloeistofniveaus
• Controle van de remmen
• Controle van de besturing
• Controle van de ophanging
• Controle van de banden
• Controle van het interieurfilter

Grote service onderhoudsbeurt

Wat houdt een grote beurt in?

Een grote beurt met 78 controlepunten geeft inzichtelijk weer wat de technische staat van uw auto is. Daarnaast wordt de olie ververst, het oliefilter, luchtfilter en indien van toepassing de brandstoffilter en de bougies vervangen. Indien uw auto is voorzien van speciale platina bougies wordt u hierover geinformeerd. De monteur kan tijdens de grote onderhoudsbeurt eventuele problemen signaleren en indien met u overeengekomen het meerwerk uitvoeren. De kosten van de grote beurt bestaan uit:

Ons advies: Elke 20.000 km of 12 maanden
• Vervanging van de olie en het oliefilter (prijs kan afwijken voor speciale olie soorten)
• Vervanging van het luchtfilter
• Vervanging van het brandstoffilter (Diesel alleen indien van toepassing)
• Vervanging van de bougies indien van toepassing (prijs kan afwijken voor speciale platina bougies)

Controle van 78 punten waaronder:
• Controle van vloeistofniveaus
• Controle van de remmen
• Controle van de remvloeistof
• Controle van de besturing
• Controle van de ophanging
• Controle van de banden
• Controle van het interieurfilter

– Inclusief arbeid
– Inclusief mileutoeslag
– Inclusief BTW
– Exclusief mileutoeslag

Diverse reparaties

Auto Reparatie; kosten toegelicht
Als u op zoek bent naar een offerte voor de reparatie van uw auto, neem dan contact met ons op en zie hoe wij u geld kunnen besparen! Het arbeidsloon van een merkdealer begint vaak vanaf €75,- p/u en kan oplopen t/m €120,- p/u afhankelijk van de merkdealer. Dit houdt in dat u bij ons met tarieven te maken heeft die maar liefst tot 50% goedkoper zijn, dat betekend dat u elke keer weer geld bespaart.
Wij zijn het alternatief voor de merk dealer, wij gebruiken originele onderdelen en beschikken over alle moderne diagnose apparatuur en werkplaats equipment om uw auto onder handen te nemen.

Auto reparatie
U kunt uw auto onderhoud of reparatie inplannen door gebruik maken van het telefoonnummer dat onderaan de website staat vermeld, wat overigens ook het nummer is om een reparatie offerte op te vragen en vervolgens de afspraak in te plannen. Extra werkzaamheden zullen van te voren met u besproken worden m.b.t. de goedkeuring voor het uit te voeren werk en de eventueel bijkomende kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent wat kosten reparatiekosten betreft!

Accu vervangen

Wanneer moet ik mijn accu vervangen?
Door langdurige en continue gebruik slijten de cellen van uw accu. Soms is er kans dat de accu niet meer de capaciteit heeft die noodzakelijk is zoals bijvoorbeeld wanneer u de lichten heeft laten aanstaan tijdens het parkeren. Met een slecht werkende accu is de kans dat de auto slecht start of soms helemaal niet start erg groot.

Hoe controleer ik of mijn accu van mijn auto aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?
Een simpele manier om de kracht van de accu te beoordelen is door de verlichting te bekijken terwijl de radio aan staat en de ventilatie voluit. Merkt u dat de verlichting zwak is dan adviseren wij u om de accu te laten vervangen. Bij startproblemen of het niet willen starten van de auto kunnen wij u ook adviseren om de accu te laten vervangen. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen dan meten wij uw accu GRATIS op een professionele manier door en geven wij u advies over de staat van de accu.

Autobanden

Waarom is banden wisselen zo belangrijk?
Met versleten banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Bij onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden een stuk minder grip. Met name op nat wegdek kan dit erg gevaarlijk zijn.

Hoe controleer ik of mijn auto banden aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten?
U kunt aan de slijtagindicatoren in de hoofdprofielgroeven zien wanneer uw banden vervangen dienen te worden. Slijtageindicatoren zijn de kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk is met deze verhoging (wettelijke limiet van 1,6 mm) moeten de banden verwisseld worden. Doet u dat niet, dan bent u in overtreding, komt de auto niet door de APK en brengt u uw eigen veiligheid (en die van andere weggebruikers) in gevaar. Om vertrouwd onderweg te zijn in alle weersomstandigheden adviseren wij u de banden van uw auto te laten verwisselen bij een profieldiepte rond de 2,5 mm. U kunt ook gewoon langskomen, dan meten wij uw banden GRATIS op met een profieldikte meter.

Bougies

Waarom een bougie vervangen?
Een bougie van uw auto is een slijt-onderdeel. Als de bougie niet vroegtijdig wordt vervangen dan kan uw auto slecht gaan starten en/of lopen. Dit komt omdat de bougie dan geen goede vonk meer afgeeft, met als gevolg dat er geen juiste verbranding in de motor ontstaat.

Hoe kan ik zelf controleren of de bougies van mijn auto aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten?
Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto of u informatie kunt vinden over de laatste vervangingsdatum. Weet u niet wanneer de bougies voor het laatst vervangen zijn, dan is het verstandig om de bougies direct te laten vervangen! U kunt ook gewoon langskomen zodat wij u passend advies kunnen geven of de bougies van uw auto vervangen dienen te worden. Als u twijfelt aarzel dan niet om langs te komen dan kunnen wij GRATIS een snelle diagnose voor u stellen.

Distributieriem van uw auto (ook wel Getande riem genoemd)

Wanneer moet ik mijn auto distributieriem vervangen?
Wanneer de distributieriem van uw auto niet op tijd vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor de motor vastloopt en grote motorschade tot gevolg kan hebben. De kosten om een gebroken distributieriem te repareren en de daaruit voortgevloeide schade te herstellen kunnen oplopen van enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s. Wees er daarom tijdig bij en laat de distributieriem op tijd vervangen. Maak online een werkplaats afspraak door hier te klikken, wij garanderen u een vaste prijs en zelfs een besparing tot maarliefst 50% op de merkdealer prijzen. Daarnaast vervangen wij niet alleen de distributieriem maar de complete distributieset! Wij gaan altijd voor kwaliteit!

Hoe kan ik zelf controleren of ik mijn auto distributieriem moet vervangen en wat zijn de kosten?
Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto of u informatie kunt vinden over de laatste vervangingsdatum. Mocht dit niet zijn ingevuld, kijk dan of er een sticker onder de motorkap te vinden is met daarop de laatste datum of kilometrage waarop de distributieriem voor het laatst is vervangen. Weet u niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is en kunt u geen sticker vinden, dan is het verstandig om de distributieriem direct te laten vervangen! Voor meer informatie of gratis advies kunt u contact met ons opnemen.

Waterpomp vervangen

Wat doet de waterpomp?
De motorblok wordt gekoeld doordat de waterpomp koelvloeistof door het motorblok pompt.
Op het moment dat de motor warm wordt en de koelvloeistof een bepaalde temperatuur heeft bereikt dan gaat er een klepje open van de thermostaat. De waterpomp zit op het motorblok gemonteerd en wordt in de meeste gevallen aangedreven door een multiriem of een V-snaar.

Hoe merk ik wanneer de waterpomp van mijn auto aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?
Als u merkt dat het koelsysteem steeds moet worden bijgevuld. Of het kan zijn dat de controlelampje van het niveau van de koelvloeistof gaat branden. Vul je de koelvloeistof niet bij, dan gaat er een lampje branden om te waarschuwen dat de motor te warm is. Het kan ook zijn dat u de temperatuurmeter op het dashboard richting rood (overhitting) ziet gaan. Als deze waarschuwingssystemen niet werken, dan zal de motor gaan koken, waarbij er stoomwolken onder de motorkap vandaan komen. Als u koelvloeistof bijvult, dan zult u merken dat het niveau weer zakt. De waterpomp van uw auto heeft ook een vervangings-interval, neem gerust contact op met onze werkplaats voor een GRATIS passend advies of indien u vragen heeft.

Katalysator vervangen

Waarom moet ik mijn auto katalysator laten vervangen?
Wanneer de katalysator van uw auto stuk is functioneert het reinigingssysteem niet meer naar behoren. In de meeste gevallen gaat het lampje op het dashboard branden. Een niet goed werkende katalysator verhoogd ook het brandstofverbruik en kost u dus meer geld. Bovendien is het ook nog eens schadelijk voor het milieu! Bij een onderhoudsbeurt/apk kunnen wij de werking van de auto katalysator controleren.

Koppakking vervangen

Wat doet een koppakking precies?
Een cilinderkoppakking is de afdichting voor de olie, het koelvloeistof, en het compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. Deze hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurig en speciale manier gemonteerd dient te worden. Wij hebben alle equipment, diagnose apparatuur en vakkennis in huis om dit volgens fabrieksnormen uit te voeren.

Hoe weet ik of de koppakking aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?
Een motor met een lekke koppakking loopt op minder cilinders en zal op den duur stuk gaan.
De koppakking kan na verloop van tijd gaan lekken en zal dan vervangen moeten worden.
U zult merken dat het koelvloeistof niveau sneller dan gebruikelijk daalt. Ook kan het zo zijn dat u oliedrap in het koelvloeistof reservoir terugvindt.

Uitlaat vervangen

Wat doet een uitlaat precies?
Brandstof verbruik word geoptimaliseerd door een uitlaat die in goede staat verkeert. Deze voorkomt ook dat schadelijke uitlaatgassen uw auto binnendringen. Het beperkt overigens ook het geluidsniveau, u loopt verhoogd kans op een boete van de politie als u wordt aangehouden wanneer uw uitlaat lek is.
Bij de vermogensbenutting van een auto speelt de uitlaat ook een belangrijke rol!

Hoe controleer ik of mijn uitlaat lek is en wat zijn de kosten?
Heel eenvoudig, houd de uitlaatpijp bij een draaiende motor met een doek dicht. Dan moet er druk opbouwen zonder dat u een sissend geluid hoort, is dat het geval dan weet u dat het uitlaatsysteem voldoende dicht is. Is dat niet het geval en hoort u sissen onder de auto vandaan dat weet u dat er een lek is waardoor uitlaatgas kan ontsnappen.

Schokdempers vervangen

Waarom moet ik mijn schokdempers laten vervangen?
De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het wegdek te houden. De schokdemper vangt en neutraliseert de schokken op die worden veroorzaakt door een oneffenen wegdek. Dit zorgt ervoor dat uw remmen optimaal werken en voorkomt dat de auto gaat stuiteren. Tevens zullen de banden van uw auto minder snel slijten en gaan dus langer mee.

Hoe controleer ik of mijn schokdemper aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?
Met de onderstaande vragen kunt u de staat van de schokdempers achterhalen:
• Heeft de auto bij het remmen neiging tot duiken?
• Heeft u moeite om de auto in een rechte lijn te houden bij zijwind?
• Merkt u onregelmatige slijtage van de banden op?
• Gaat de auto `stuiteren` wanneer u op een oneffen wegdek rijdt?
• Dient u na een bocht bij te sturen om de auto terug in een rechte lijn te krijgen?

Heeft u op bovenstaande vragen minstens twee maal met ‘ja’ beantwoord?
Dan is het verstandig om de schokdempers te laten vervangen.

Remschijven vervangen

Bij versleten remschijven hebben de remblokken geen goede grip meer en komt de auto minder snel tot stilstand. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee met alle gevolgen van dien!

Hoe weet ik of mijn remschijven aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten?
Voor het vervangen van de remschijven kan geen concrete vervangingstijd worden vast gesteld. Voornamelijk de rijstijl van de bestuurder van de auto bepaald uiteindelijk hoelang de remschijven meegaan. Rijdt u stevig door en trapt u daarbij vaak het rempedaal in, dan zijn de remschijven waarschijnlijk sneller aan vervanging toe, dan wanneer u een rustige rijstijl hanteert.

Om een GRATIS passend advies over uw remschijven te krijgen kunt langskomen in onze werkplaats, waar onze service adviseurs de dikte van uw remschijven zullen opmeten!
Wij hebben een zeer geavanceerd remmentestbank (rolbank).

Remblokken vervangen

Waarom moet ik op tijd mijn remblokken vervangen?
Voor veilig autorijden zijn goedwerkende remblokken essentieel. Voor zowel u als uw medeweggebruikers. De remblokken zorgen voor remkracht. Doordat deze drukken tegen de remschijf zal de auto snel of minder snel remmen. Elke keer dat u op het rempedaal trapt slijten de remmen een klein beetje. Op den duur zullen de remblokken tot millimeters verslijten en dan zijn ze aan vervanging toe. Dit is vaak te horen aan het piepende “ijzer op ijzer” geluid. Als u te lang wacht met het vervangen van de versleten remblokken dan is de kans erg groot dat u uw remschijven beschadigd! Deze reparatie is een stuk duurder!

Hoe controleer ik of de remblokken van mijn auto aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten?
De wrijving tussen remblokken en remschijven neemt af wanneer de remblokken te vaak gebruikt zijn. Dit is goed aan te voelen door de rem in te trappen in een veilige straat met een snelheid van 50 km/uur. Merkt u dat de auto niet direct tot stilstand komt, dan raden wij u aan om onze autotechnicus naar de remmen te laten kijken. Moderne auto’s zijn voorzien van een slijtindicator, deze geeft in uw display een signaal wanneer de remblokken aan vervanging toe zijn.Twijfelt u of heeft u vragen of uw remmen? Kom gerust langs en onze gediplomeerde en ervaren autotechnicus kijkt uw remmen geheel GRATIS na.

Wij hebben een zeer geavanceerd remmentestbank (rolbank).

Dynamo vervangen

Wanneer moet ik de dynamo vervangen?
Een dynamo laadt de accu op. Deze wordt via de v-snaar of een Multi-V-riem door de motor aangedreven. De dynamo moet worden vervangen als deze geen voldoende stroom meer levert voor het opladen van de accu.

Hoe controleer ik of de dynamo van mijn auto aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?
Bekijk in het dashboard van u auto of er een lampje brandt die aangeeft dat de dynamo moet worden vervangen. Geeft het dashboard niets aan, dan kunt u testen of de ruitenwissers langzamer werken dan normaal, de lichten zwakker schijnen en of de accu leeg loopt waardoor de auto mogelijk niet meer zal starten. Als u twijfelt kunt u langskomen in onze moderne werkplaats waar een gediplomeerd autotechnicus uw dynamo GRATIS zal doormeten.

Koppelingset vervangen

Wat houd mijn koppeling in?
De koppeling is een mechanische verbinding tussen het vliegwiel, die aan de motorkant zit, en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak (ook wel prise-as genoemd). Alle delen die hiertussen zitten (zoals de koppelingsplaat, de drukgroep en de koppelingslager) behoren tot de koppelingset. Wij vervangen niet alleen de koppelingsplaat maar altijd de complete koppelingset! Wij gaan altijd voor kwaliteit!

Hoe controleer ik of de koppeling van mijn auto versleten is en wat zijn de kosten?
• Start uw auto
• Zet de auto stevig op de handrem
• Zorg dat de auto in zijn 3e versnelling staat.
• Laat de koppeling opkomen
1) Slaat vrijwel direct af, dan is de koppeling nog in goede staat.
2) Slaat vrij laat of helemaal niet af, dan is de koppeling aan vervanging toe.
3) Weet je niet zeker of het goed ging in zijn 3, herhaal dan dezelfde stappen in de 4e of 5e versnelling.

Wij kunnen u GRATIS advies geven over de staat van de koppelingset van uw auto. Wees er op tijd bij en voorkom pech langs de weg!